top of page

Εύη Θανέλλα

Η Εύη ως παιδαγωγός και εκπαιδεύτρια βιωματικής μάθησης, δουλεύει με το σώμα, το παιχνίδι και τη γραφή, μέσα σε ομαδικές δημιουργικές διαδικασίες τις οποίες συνθέτει και εμψυχώνει. 

 

Το 2023 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στο Embodiment Coaching προσφέροντας πλέον και ατομικές συναντήσεις ενσώματης διερεύνησης και εκπαίδευσης ενσώματων πρακτικών. Η ατομική αυτή προσέγγιση αφορά κυρίως στην ενδυνάμωση της αυτογνωσίας, της αυτοπεποίθησης και της δημιουργικότητας, και εστιάζει στην ανάπτυξη ικανοτήτων διαχείρισης ορίων, δυσκολιών και στρες, λήψης αποφάσεων και επικοινωνίας.

 

Από το 2012 συμμετέχει σε εντατικές εκπαιδεύσεις και εξασκεί τη μεθοδολογία της βιωματικής και μη-τυπικής μάθησης (Non-Formal Learning/Education), τη μη-βίαιη επικοινωνία (Nonviolent Communication, NVC), την τέχνη της συμμετοχικής ηγεσίας (Art of Participatory Leadership) στη διευκόλυνση ομάδων και συλλογικών διαδικασιών και την προσέγγιση της παρεμβαίνουσας μη-κατευθυντικότητας (Non Directivité Intervenante, NDI) στην εκπαίδευση και την εμψύχωση.  

 

Από το 2021 είναι ιδρυτικό μέλος της Κοιν.Σ.Επ. Embodhiment Collective, και από το 2014 μέλος του Κινητήρα - Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών.

Τη χρονιά 2015 - 2016 συμμετείχε στον ετήσιο κύκλο του εκπαιδευτικού κινητικού προγράμματος Σκυτάλη και στο διεπιστημονικό residential πρόγραμμα καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής έρευνας Ricean School of Dance (RSOD). 

Την τελευταία δεκαετία είναι σταθερά μαθήτρια σε ένα εύρος πρακτικών δημιουργικής κίνησης, ενσυνειδητότητας (Mindfulness) και ενσωμάτωσης (Embodiment και Somatics), με κύριες τις Open Floor, ZeroOne, 5Rhythms και Skinner Releasing Technique.

Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου Journey through the Body, που στοχεύει στην καλλιέργεια της συνειδητής σχέσης του παιδιού με το σώμα, το νου, τα συναισθήματα, και την αξία του εαυτού και έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω στην παιδαγωγική διάσταση του παιχνιδιού, του χορού και του σωματικού θεάτρου καθώς και μαθήματα σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και μουσικής με το σώμα.

Έχει λάβει μέρος σε ποικίλα ερευνητικά σεμινάρια κίνησης και χορογραφικής σύνθεσης, καθώς και σε παραστάσεις χορού σε καλλιτεχνικούς και δημόσιους χώρους.

 

Σε όλα τα παραπάνω πεδία έχει μαθητεύσει με αμέτρητους υπέροχους δασκάλους, που είναι μάλλον αδύνατον να χωρέσουν σε όποια κατηγορία ή ονομαστική λίστα. 

Αναφορικά μεταξύ αυτών: Ανθή Θεοφιλίδου, Πέρσα Σταματοπούλου, Αντιγόνη Γύρα, Αλίκη Δουρμάζερ, Αγγελική Στελλάτου, Ρόζα Προδρόμου, Εμμανουέλα Κορκή, Γιάννης Καρούνης, Μαριέλα Νέστορα, Σοφία Κονδυλιά, Σάνια Στριμπάκου, Μαρίνα Τσαπέκου, Παναγιώτης Κόκκορης, Gozde Atalay, Maya Carroll, Lizzy Le Quesne, Gaby Agis, Cathy Ryan, Sarah Davies, Caitríona Nic Ghiollaphádraig, Adam Barley, Pedro Consorte, Mark Walsh, Oren Jay Sofer.

 

​Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και έχει δουλέψει σε δημόσια δημοτικά σχολεία (δασκάλα), σε κατασκηνώσεις (υπεύθυνη ομάδων και συνοδός ανθρώπων με αναπηρία), σε φεστιβάλ και ημερίδες (συντονίστρια συμμετοχικών δράσεων), σε summer camp (υπεύθυνη δημιουργίας και εμψυχώτρια προγράμματος), ιδιωτικά (παιδαγωγός, φροντίδα στο σπίτι) και σε ανεξάρτητα εκπαιδευτικά προγράμματα (δασκάλα δημιουργικής και συνειδητής κίνησης), μεταξύ άλλων.

 

Η αναστοχαστική και ποιητική γραφή, η φροντίδα και η περιέργεια στις ανθρώπινες συναντήσεις και ο χρόνος έξω, σε άμεση επαφή με τη γη, το ευρύ τοπίο και το φυσικό οικοσύστημα, παραμένουν βασικές πηγές ανατροφοδότησης και έμπνευσης της δουλειάς της.

Την τρέχουσα περίοδο διδάσκει και εξελίσσει την προσωπική της έρευνα σε σχέση με το σώμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην καθημερινή, προσωπική και συλλογική, ενδυνάμωση και αβίαστη σύνδεση με τη ζωή.

Η Εύη την τρέχουσα περίοδο συντονίζει τις δράσεις:

bottom of page